Hallmöbler

Idag är det många som har hem och inredning som sitt stora intresse och hobby. För många blir intresset nästan en livsstil, och man strävar ständigt efter att skapa ett vackert och trivsamt hem. Vårt hem är, och ska vara, en lugn oas i en stressig vardag. Det är här vi ska koppla av och återhämta oss och då är det förstås viktigt att man har en miljö där man trivs och mår bra. Intresset för inredning har knappast varit större än nu, och det avspeglar sig både i tv:s programtablåer, butikernas tidningshyllor och inte minst i möbelaffärernas utbud. Tack vare alla tidningar och tv-program i ämnet är det enkelt att skaffa sig inspiration och idéer för hemmets alla rum. Och om man inte hittar inspirationen där kan man få den på sociala medier, där den stora inredningstrenden också märks tydligt.

Att intresset är så stort, och delas av så många, har förstås också en stor inverkan på utbudet av både möbler och inredningsdetaljer. Efterfrågan styr tillgången, och i viss mån också priserna. Att inreda ett hem handlar ju inte bara om att måla och tapetsera och ställa in de nödvändigaste basmöblerna i ett rum. Att ställa in möbler på sina platser är att möblera. Att inreda är mer än så, det handlar också om att skapa en stämning i ett rum. Att ge ett möblerat rum en hemtrevlig känsla. Utmaningen för en heminredare är att hitta idéer till det som skapar den stämning man önskar, och det gäller både på proffs- eller hobbynivå. Om intresset finns brukar det inte vara så svårt att hitta de där idéerna som ger det lilla extra. Men det finns faktiskt en del rum som ger en större utmaning än andra.

Och det rum som de flesta upplever som en svår utmaning är hallen. Många har en trång eller smal hall att förhålla sig till, och ofta har hallen också en besvärlig form. Det finns många dörröppningar till andra rum, som gör att man inte har en hel vägg någonstans. Och allt detta sammantaget kan förstås göra det svårt att få till en vettig möblering. Och inte nog med att hallen är svårmöblerad. Vi ställer vanligtvis också ganska speciella krav på detta rum. Hallen är det första som möter besökaren, och det är dessutom här vi ska ha plats för kläder, skor och annat vi vill lägga ifrån oss när vi kommer innanför dörren. Ett rum som ger besökare det första intrycket av vårt hem, och som dessutom ska fungera bra när hela familjen ska iväg på morgonen och när vi kommer hem och slänger av oss kläder och prylar.

Många gånger lägger vi allt fokus på de andra rummen och glömmer mer eller mindre bort hallen när det gäller inredning. Men, det är lite synd eftersom detta är ett rum som ska fylla så viktiga funktioner. Alla vet förstås att vardagslivet känns betydligt lättare om vi har ordning och reda på alla prylar. Om alla i familjen lätt kan hitta sina kläder när det är bråttom på morgonen går det hela mycket smidigare och man kan undvika massor av irritationsmoment. De flesta har nog upplevt hur kaotiskt det kan bli när familjen ska iväg till jobb och skola. Och at starta dagen med irritation är förstås inte så bra.

När du ska inreda din hall får du börja med att fundera på vilka funktioner som måste finnas, och hur du vill att din hall ska fungera. Det finns ju en del att förhålla sig till när det gäller just hallen. Här måste det finnas funktion, även om utrymmet är begränsat. Det går helt enkelt inte att bara tänka på design och utseende. En hatthylla eller en klädhängare med krokar är nästan ett måste i hallen. Man behöver någon stans att hänga av sig kläderna när man kommer in och där är hatthyllan den enklaste lösningen. Men, det finns också andra alternativ, som till exempel en tamburmajor. Om du kan få plats med ett hallbord eller annan avlastningsyta, där man kan lägga ifrån sig småprylar, som nycklar, mobiler och annat är det en klar fördel.  
Idag finns ett enormt utbud av hallmöbler, möbler som är avsedda för just hallen och den begränsade yta det i många fall handlar om. Det kan låta som en gammal klyscha, men här finns verkligen något för alla. Det finns hallmöbler för alla behov, för alla typer av hallar och för alla smaker.

Hallen är ju, som sagt, lite speciell också när det kommer till inredning. Självklart vill man skapa en mysig och välkomnande miljö för både familj och besökande, men man måste också tänka på de funktioner som ska finnas i en hall.

Om du tycker att det är svårt att komma på idéer för din hall rekommenderar vi att du tittar på det enorma utbudet av hallmöbler här på nätet. Här finns både smarta och snygga möbler som kan ge vilken hall som helst ett lyft. det kan vara bra att tänka på att det nästan inte finns några utrymmen som är för små för att inreda. Det gäller bara att hitta de rätta möblerna och inredningsdetaljerna. När man ska möblera en liten yta gäller det att tänka smartare och hitta nätta möbler, gärna med flera funktioner.  Små nätta möbler, flexibla möbler och möbler som är multifunktionella lämpar sig alldeles utmärkt i ett litet utrymme. Och det är just så många av hallmöblerna på marknaden är konstruerade.

En hallbänk som du kan sitta på, förvara i, och kanske också ställa en korg på tar inte stor plats, men ger massor av funktion. En hallbyrå är en smal byrå, som får plats även i den smala hallen, och som ger gott om plats för småplagg och prylar. Snygga hatthyllor som du hänger på väggen tar inte upp någon golvyta alls, och är förstås den allra bästa lösningen för den lilla hallen. Ett smalt avlastningsbord som kan smyga längs väggen utan att ta plats, ger både förvaring och möjlighet att ställa upp små stilleben som gör hallen mysig och inbjudande.