Inredningstips för den som köper billiga soffor

Om du bestämt dig för att du inte vill lägga mycket pengar på din nästa soffa, utan att det räcker med billiga soffor för din del, kan du kanske oroa dig för att soffan inte kommer att se tillräckligt fin och inbjudande ut. Som tur är finns det dock en del knep man kan ta till för att få även billiga soffor att se lite lyxigare ut. Här kommer några förslag:

>> Klicka här för att se hela sortimentet av soffor på Trendrum

Ha dyrare och lyxigare möbler runt soffan
I regel tittar de flesta nämligen inte bara på en viss möbel när de tittar på inredningen, utan snarare på helheten. Detta innebär att om du t.ex. har ett finare och lyxigare soffbord, sidbord eller andra lite finare möbler runt din soffa, så kommer även din soffa att se mer exklusiv ut. Ställ därför de finaste möblerna du har där hemma nära soffan om det går, alternativt skaffa ett mer exklusivt soffbord eller liknande när du har möjlighet till det.

InredningstipsSkaffa en soffa i rätt färg
Tänk på att färger har stor betydelse i sammanhanget. Ljusa färger förstorar, dvs. får soffan du skaffat att se större ut, medan mörka färger förminskar. Vad som är önskvärt i sammanhanget avgör förstås du, men detta kan vara värt att ha i åtanke.

Välj klädsel med omsorg

I många fall kan man ju nämligen välja mellan flera olika färger när man köper en billig soffa. Vissa färger och material ser automatiskt ”billigare” ut än andra, så att lägga lite energi på att välja det material som ser minst ”billigt” ut är att rekommendera. Undvik framför allt väldigt stora mönster, glansiga material och så vidare, då det är svårt att tillverka sådana material billigt. Så något matt och stilrent är att föredra i så fall.

Skaffa snygga accessoarer till

Att lägga till fina och lite lyxigare kuddar, filtar och liknande kan göra underverk för hur soffan uppfattas. Även för billiga soffor rekommenderas det därför att du skaffar någon slags accessoarer av det här slaget. Och tänk på att accessoarerna inte behöver vara billiga bara för att soffan är det! Köper du till t.ex. en märkeskudde med ett känt mönster från en viss designer, får i regel hela soffan ett lyft, så det är jättebra!