Loungemöbler

Det finns massor av olika typer av möbler för trädgård och uterum. Förr var trädgårdsmöbler huvudsakligen en sittgrupp med ett bord, där man kunde dricka sitt eftermiddagskaffe under äppelträdet, eller kanske äta lunch på uteplatsen. Men, allteftersom vi förändrar vårt sätt att leva, förändras också utbudet av möbler. Idag nöjer vi oss inte med en kort stund i solen, utan vi vill utnyttja den varma, ljusa årstiden på bästa sätt. Många av oss flyttar ut största delen av vår fritid utomhus när sommaren kommer. Vi äter inte bara maten utomhus, utan vill gärna också tillaga den ute. en grill är väl given i de flesta hushåll, men allt fler bygger också någon form av utekök för att kunna bereda och tillaga maten ute.

Vi nöjer oss inte med en eftermiddagsfika under bar himmel, utan vill gärna kunna vila, läsa, fika, äta och umgås med vänner ute i den mån vädret tillåter. Och allt detta kräver förstås sina möbler och tillbehör. En solstol att sitta i när man vill sola eller bara koppla av, bord och stolar som passar att äta vid, och stolar som är bekväma att sitta i under längre tid. Där har vi fått ganska stora möjligheter med de så kallade positionsstolarna, som både fungerar perfekt som matstolar och kan fällas bakåt och bli en skön vilstol när vi vill sitta kvar vid bordet för att prata och umgås.

En relativt ny företeelse inom utemöbler är de så kallade loungemöblerna. Loungemöbler förknippar vi kanske främst med hotell och liknande, där man har en lounge som är avsedd för avkoppling. Loungemöbler kan sägas vara avsedda att framkalla en speciell känsla, en känsla av komfort och avkoppling. Namnet lounge kommer alltså från en plats där man kan slå sig ner i lugn och ro. Och när loungemöblerna nu börjar dyka upp på marknaden för trädgårdsmöbler är de alltså till för att skapa en miljö som vi tidigare inte varit vana vid att ha utomhus.

Loungemöblerna för trädgården eller uteplatsen består oftast av soffor och soffgrupper där man kan sitta bekvämt under långa ljusa sommarkvällar. Även om det går att ställa in en positionsstol så att man kan sitta bekvämt även efter middagen, är det inte alltid så skönt att sitta i den timme efter timme. När vi umgås med familj och vänner inomhus är det väl oftast i vardagsrummets soffa vi hamnar, och där kan man sitta bekvämt utan att märka hur tiden rinner iväg. Med de nya loungemöblerna för trädgård och uteplats kan du inreda ute på nästan samma sätt som inne, och du kan skapa ett vardagsrum på altanen, trappen eller under bar himmel. Ett utomhus vardagsrum där man kan samla sina vänner omkring sig och äta gott och umgås. Du kan helt enkelt skapa möjligheter för all sorts umgänge utomhus. På grillfesten kan ni samlas i den generösa soffan för en välkomstdrink, och när maten är uppäten flyttar man gärna tillbaka till soffan eller de sköna fåtöljerna som ingår i loungegruppen.

Många av de nya, moderna loungemöblerna för utomhus bruk är tillverkade i konstrotting. Detta är ett material som både är praktiskt och underhållsfritt, men som ändå ger känslan av ett vackert naturmaterial. Det finns förstås olika kvaliteter av konstrotting, men de bästa varianterna är mycket svåra att skilja från äkta rotting med blotta ögat. Konstrotting är ett tåligt material, vilket betyder att du kan möblera en mysig samlingsplats ute, oavsett om du har en uteplats under tak eller inte. möbler av konstrotting tål att stå ute i alla väder, och det enda underhåll som behövs är en avtorkning om de blir smutsiga. Du behöver inte måla eller olja för att möblerna ska stå emot väta, och om du har en altan eller liknande kan du till och med låta möblerna stå ute året runt. Ofta kan man köpa mjuka sköna dynor som är klädda med regntåligt material, vilket gör att du inte ens behöver plocka in dynorna inför natten eller ifall regnmolnen tornar upp sig.  Har du ingen uteplats under tak kan du förstås sätta upp en paviljong, eller ett solsegel, för att få skydd mot både sol och regn.

Loungemöblerna finns i många olika modeller, storlekar och former. Du kan välja mellan enstaka fåtöljer, generösa hörnsoffor eller till och med en divansoffa som ger en riktigt lyxig känsla. Många av dessa möbler är generöst tilltagna och ger gott om plats för många gäster. Men, det betyder inte att du måste ha en jättestor altan, eller uteplats, för att kunna möblera för avkopplande stunder. Har du inte en egen trädgård, men en balkong, kan du välja någon av de minsta loungegrupperna. Denna typ av möbler är kanske inte något för de allra minsta balkongerna, men har du plats för andra typer av utemöbler kan du förmodligen få plats med några av de nättare loungemöblerna. En mindre soffa, eller ett par fåtöljer ger en mysig och skön plats för dig själv och dina närmaste, och är kanske allt du behöver för att kunna utnyttja sommarens värme och ljus på bästa sätt.

Det finns loungemöbler i lite olika material, men om du bara har en balkong att tillgå, har du kanske heller inte möjlighet att förvara dina utemöbler någon annanstans under vintern. Då kan det vara extra smart att satsa på möbler av konstrotting, som utan risk kan lämnas kvar ute på balkongen.  har du möjlighet att förvara dina möbler inomhus under vintern, kan loungemöbler av äkta rotting kanske vara ett bra alternativ. Många föredrar naturmaterial även om de kostar lite er, och kräver en del underhåll och omsorg för att hålla sig fina år efter år. Vill du slippa jobbet med underhåll, och slippa fundera över vinterförvaring, rekommenderar vi dock att du väljer loungemöbler som är gjorda av ett konstmaterial. Dessa är också relativt billiga i inköp. Det största utbudet av loungemöbler för din trädgård eller balkong hittar du här på internet. Här kan du köpa trädgårdsmöbler året runt, utan att behöva ta hänsyn till om det är säsong eller inte. Ofta kan man köpa utemöbler billigare under hösten och vintern, då de inte ens finns tillgängliga i de fysiska butikerna.