Sätt att piffa upp billiga soffor på

Om du skaffat en lite billigare soffa till ditt hem, och tycker att det faktiskt syns att denna soffa är lite billigare, bör du känna till att det faktiskt finns flera enkla knep man kan ta till för att piffa upp soffan på, för att göra att den ser lite ”dyrare” och lyxigare ut. Här kommer några förslag på vad du kan göra:

>> Klicka här för att se hela sortimentet av soffor på Trendrum

3641572742_04023e60a5Köp till fina accessoarer
Detta är förstås det allra enklaste och snabbaste knepet. Genom att köpa fina kuddar, filtar eller varför inte t.ex. ett helt set med kuddar, gardiner och så vidare, ser nämligen hela soffan helt annorlunda ut. Tänk på att du faktiskt kan köpa riktigt lyxiga material och märken i detta sammanhang om du vill det, för att öka effekten. Det är dock förstås viktigt att de nya accessoarerna matchar soffan väl, så att det inte märks allt för tydligt att man köpt till dem i efterhand. Så försök gärna hitta någon slags röd tråd mellan de nya accessoarerna och soffan. Det kan t.ex. vara en färg, ett mönster eller liknande.

Köp en avtagbar klädsel

För den som köper billiga soffor hos t.ex. IKEA eller andra kända varuhus för möbler finns nämligen denna möjlighet. Det finns nämligen flera färdiga klädslar som man kan köpa till soffan, för att ge den ett helt nytt utseende. T.ex. kan du ju köpa en klädsel i en annan färg än vad du har idag, i ett annat material eller liknande, för att den ska se väldigt annorlunda ut mot vad den gör idag.

Den som är händig av sig och gillar att sy kan även sy egna avtagbara klädslar till soffan, det är faktiskt inte så svårt som man kan tro, och på många orter finns det även olika sömmerskor och verkstäder som man kan vända sig till för att få detta gjort av ett proffs.

Klä om soffan helt

Detta är ett lite större projekt än de två förstnämnda metoderna, men kan å andra sidan ge en mycket bättre effekt. Den som vill, kan prova att klä om en soffa på egen hand, det finns nämligen bra instruktioner för detta på nätet, men man kan även lämna in soffan på en verkstad eller liknande, om man inte känner för att göra detta själv. Oavsett vilket, ger en ny klädsel alltid din soffa en helt ny look!

Tänk dock på att välja den nya klädseln, inklusive färg, material och yta med omsorg, då alla material som soffor kan kläs med inte nödvändigtvis ser exklusiva eller dyra ut. Så slutresultatet blir i regel mycket bättre om man tänker igenom materialvalet riktigt noga. Prisskillnaderna olika material emellan behöver inte heller alltid vara så stora, fast en del tror det.