Trädgårdsmöbler

Trädgårdsmöbler är ett måste för alla som har en liten gräsplätt eller en annan plan yta utomhus. Det spelar ingen roll om man har en stor trädgård, en altan eller en balkong. Möbler måste man ha för att kunna ta vara på solen och värmen, och många tycker nog att de där utemöblerna är nödvändiga för att det ska bli en riktig sommar. Vi nordbor älskar nog sommaren mer än andra, och det beror förstås på att vi bor i ett land där en stor del av året består av kyla och mörker. Därför behöver vi ta vara på den underbara, men korta, sommaren på bästa sätt, och kompensera vinterns innesittande med att vistas utomhus så mycket som möjligt.  Och med bra trädgårdsmöbler kan vi flytta ut vardagslivet utomhus när vädret tillåter, och vi serverar både mat och kaffe ute, och umgås med familj och vänner under långa ljusa sommarkvällar.

Och man behöver inte nödvändigtvis ha en stor trädgård för att möblera med trädgårdsmöbler. Många bor i lägenhet och har inte en egen täppa, men ofta har man en egen balkong. Inom trädgårdsmöbler ryms en kategori som brukar kallas balkongmöbler, och som är tillverkade speciellt med tanke på den begränsade yta som man ofta har på en balkong. Om du har en balkong kan du alltså förvandla den till ditt sommarparadis där du kan njuta av soliga dagar och ljumma kvällar.

Många tror att balkongen är för liten för att man ska kunna möblera den, och man nöjer sig därför med att ställa ut en stol för att kunna ta med sig kaffekoppen ut de vackraste sommardagarna. Men, man kan utnyttja sin balkong bättre än så, och med rätt möbler kan balkongen bli en fantastisk uteplats. Tricket när man vill inreda en liten yta är att tänka smart och använda sig av möbler i mindre format. Flexibla eller multifunktionella trädgårdsmöbler ger mycket funktion på liten yta. I det stora och varierade utbudet av trädgårdsmöbler som är avsedda speciellt för balkonger och små utrymmen kan du hitta de möbler som förvandlar just din balkong till en sommaroas

Har du en trädgård med lite mer plats har du förstås ett betydligt större utbud av trädgårdsmöbler att välja ur. Möbler för trädgården är ingenting nytt. Vi har satt ut soffor, stolar och bord i trädgårdar och parker under mycket lång tid. Men det är först på senare år som utbudet blivit så varierat som det är idag.  Förr var det vanligt med en trädgårdsgrupp av trä ute i trädgården, och i parker och större trädgårdar placerade man ut vackra bänkar i gjutjärn och trä. Idag finns ett stort utbud av möbler och vi väljer våra trädgårdsmöbler efter smak och vad vi vill göra utomhus.

Det finns möbler för alla tänkbara ändamål och vi kan dela in trädgårdsmöblerna i grupper efter funktion, som solstolar och solsängar, vilstolar, matgrupper, cafégrupper, loungegrupper och så vidare. Förr kunde man ofta se på möblerna om de skulle vara till ett torp eller en herrgårdspark, men idag kan vi hitta alla typer av trädgårdsmöbler i alla miljöer. Man behöver inte ha en jättestor trädgård, eller ens ett eget hus, för att kunna vara ute njuta av sol, värme och långa ljusa kvällar.

När du ska välja trädgårdsmöbler utgår du förstås först och främst ifrån hur du vill använda din uteplats. Om solbad är din grej är en solsäng, eller en ställbar solstol, ett måste. Om du vill sitta ute under äppelträdet och dricka eftermiddagskaffet är en traditionell trädgårdsgrupp ett bra val. På altanen, eller i uterummet väljer du kanske en generös och bekväm soffgrupp för att kunna njuta av många och långa grillkvällar tillsammans med familj och vänner.
Utbudet av trädgårdsmöbler är enormt stort, och nästan lika varierat som sortimentet av möbler för inomhus bruk. Det finns möbler för alla uteplatser och för alla sorts aktiviteter. Men, det är förstås inte bara en massa modeller att välja på. Du kan också välja mellan en rad olika material. Och materialvalet avgör både hur du kan använda dina möbler och hur mycket underhåll du behöver lägga ner på dem för att de ska hålla i många år.

Vill du ha möbler som kan stå ute i alla väder, och som du bara behöver torka av om de blir smutsiga, kan det vara bra att välja möbler i ett konstmaterial. Vi har haft möjlighet att köpa möbler av plast i många år, och plast är ett material som inte kräver särskilt mycket underhåll. Men, även om plast är tåligt och möblerna kan stå ute i alla väder, är det inte alla plastmöbler som håller stilen år efter år. Många tycker inte att plast är ett speciellt snyggt material och väljer därför hellre trädgårdsmöbler av trä, även om de kräver lite mer jobb, som oljning eller ommålning. Vill du ha trädgårdsmöbler i ett lättskött material som ändå ser ut som, och ger känslan av, ett naturmaterial kan du välja möbler i konstrotting.

Konstrotting är ett relativt nytt material inom utemöbler. Det finns olika kvaliteter av konstrotting och de bästa är så lika den äkta varan att man nästan inte kan se skillnaden med blotta ögat. Men, när det kommer till tålighet och underhåll är skillnaderna uppenbara. Trädgårdsmöbler av äkta rotting måste skyddas mot väder och vind, och de blir snabbt förstörda om de lämnas ute under bar himmel. Möbler av konstrotting kan du ha ute i alla väder och behöver inte tänka på underhåll över huvud taget. Tack vare det tåliga materialet kan du möblera med snygga och bekväma möbler både i uterummet och på uteplatsen under bar himmel. Med det nya materialet konstrotting kom också en massa helt nya trädgårdsmöbler ut på marknaden. Loungemöbler, hörn- och divansoffor och andra sköna och lyxiga möbler som vi tidigare bara förknippat med vardagsrum inomhus.

Oavsett om du vill ha nya, moderna möbler ute, eller om du vill ha mer traditionella trädgårdsmöbler, hittar du det största utbudet här på internet. Här finns oftast också de bästa priserna, och du kan köpa trädgårdsmöbler här året runt och behöver inte tänka på om det är säsong eller inte.